Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jan De Wit
Weverstraat 18
1791 AD DEN BURG (TEXEL)

Openingstijden

Ma: 09.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 18.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Jan de Wit úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Glen Talloch met of zonder…. It’s up to you!

Hoe drink je Glen Talloch?

Alles kan en alles mag; wat en hoe jij wilt, maar hierbij toch nog wat tips:

 

Volgens de makers van de Glen Talloch moet je natuurlijk geen ijs in een glas Glen Talloch doen. Smeltende ijsblokjes zorgen ervoor dat de whisky te snel verdund wordt, wat de smaak niet ten goede komt. En: het is niet alleen het vrijkomende vocht dat de smaak van je Glen Talloch doet veranderen, ook de kou zorgt voor een smaakverandering. Smaken worden gemaskeerd, waardoor de whisky wat ‘matter’ wordt.

Maar ja ben je een beetje eigenzinnig of eigenwijs en wil je toch per sé ijs in je whisky, dan toch de volgende tip: gebruik grote ijsklonten. Door véél ijs in je whisky te doen (als je het doet, ga er dan ook helemaal voor), zorgen de grote ijsblokken onderling dat deze koel blijven. Hierdoor zal het ijs minder snel smelten, waardoor de smaak behouden blijft. Een andere oplossing is om voor speciale ijskoude whisky stones te kiezen die speciaal voor whisky gemaakt zijn. Deze stones lijken qua vorm op ijsklontjes, maar ze zijn van steen. Ze zorgen ervoor dat je whisky verfrissend koel blijft, zonder dat zij vocht afgeven.

Wat ook een tip is, is een druppel water. Of twee, of drie. Maar: meer ook niet. Door het toevoegen van die druppel(s) water komt de geur en smaak sterker naar voren. Er ontstaat een chemische reactie, waardoor de temperatuur van de whisky een héél klein beetje stijgt. Hierdoor wordt de vloeistof als het ware geopend. De soms sterke alcoholsmaak en -geur worden verminderd, waardoor de whisky een totaal andere beleving zal geven. Je ontdekt meer geuren én fijnere smaakaccenten omdat de eerste overheersende smaak en geur een beetje worden afgezwakt. De één ziet het toevoegen van water als heiligschennis, whisky hoor je ‘neat’ te drinken (zonder ijs en water). De ander juicht de toevoeging van water juist toe. Het is dus helemaal afhankelijk van je eigen smaak, maar: een keer proberen kan zeker geen kwaad. It’s up to you!

Enjoy!

« Terug